In veel gevallen staan in garages enkele honderden euro’s aan tools of ander gereedschap, toch denken mensen er amper aan om deze items de benodigde beveiliging te bieden.

Inbrekers zien garages als de belangrijkste ingang tot het huis omdat huiseigenaars zich vaak niet bewust zijn van de veiligheid, of juist niet, van hun garages.

Gelukkig zijn er enkele vrij gemakkelijke dingen die je kan doen om de items in je garage te beschermen tegen inbrekers en dieven.

  1. Houd te allen tijde je garagepoort gesloten. Als een dief niet in je garage kan zien om te kijken wat je hebt liggen, zal hij veel minder gemakkelijk in je garage willen inbreken.
  1. Als er ramen in je garage zijn, zorg er dan voor dat ze veilig zijn. Installeer er stevige sloten op en zorg ervoor dat het glas een beveiligingslaag heeft. Je kan zelfs een soort van bevroren glas installeren zodat de mogelijke inbrekers niet in je garage kunnen kijken om te zien wat er binnenin ligt.
  1. Zorg ervoor dat je goede garagepoorten hebt. Terwijl dit een beetje logisch klinkt, blijft het feit wel zo dat de meeste mensen geen verbeteringen of renovaties doen aan hun garage om de veiligheid ervan te verbeteren. Je moet ervoor zorgen dat er geen losse panelen of beschadigde stukken zijn die afgebroken kunnen worden, waardoor een inbreker gemakkelijker toegang krijgt. Check ook op gebroken pannen en roestige zones die nog wat werk vragen om ze veiligere zones te maken. Als je deuren niet veilig sluiten, maak er dan je prioriteit van om ze onmiddellijk te laten herstellen.
  1. Garagepoort openers zijn belangrijk. Als je deze gemakkelijke optie nog niet hebt geïnstalleerd, kan je deze kost misschien wel inrekenen. Elektrische garagedeur openers maken het veel moeilijker voor inbrekers om in te breken via de garagepoort zelf. Eens je een elektronische garagepoort opener hebt geïnstalleerd, vergeet dan niet om de ingestelde combinatie te veranderen. Dit is belangrijk omdat de vooraf ingestelde combinaties vaak erg gemakkelijke combinaties van cijfers zijn die de meeste inbrekers snel doorhebben met slechts enkele pogingen.
  1. Als je garage aan je huis verbonden is met een verbindende deur, zorg er dan voor dat die deur voldoende beveiligd is. Ga er niet van uit dat omdat het enkel een toegangspunt tussen de garage en het huis is dat het geen extra beveiligingsmaatregelen nodig heeft. Verbindende deuren moeten hetzelfde soort slotsysteem hebben dat je gebruikt op je voordeur.

 

Lees meer over slotsysteem op onze website – https://www.locksecure.nl/slotenmaker-rijswijk